2013-01-01

B. ú. é. k. egy újévi nyereményjátékkal


Weöres Sándor: Újévi jókivánságok

Pulyka melle, malac körme
liba lába, csőre –
Mit kívánjak mindnyájunknak
az új esztendőre?

Tiszta ötös bizonyítványt,
tiszta nyakat, mancsot
nyárra labdát, fürdőruhát,
télre jó bakancsot.
Tavaszra sok rigófüttyöt,
hóvirág harangját,
őszre fehér új kenyeret,
diót, szőlőt, almát.


Hogy jól kezdődjön a 2013-as év is, játékra invitállak benneteket. Hihetetlennek tűnik, de a blog hamarosan az ötödik életévébe lép, 2009. január 16-án íródott meg az első recept, s indult útjára a blog. Talán kevesen tudjátok, hogy 2009. szeptemberéig a blog nem volt nyilvános, csak a 60. bejegyzés után találtam megfelelőnek arra, hogy másokkal is megosszam a gyűjteményt. Ez az oka annak, hogy az első receptek még csak nyersen, csupán a hozzávalók felsorolásával és az elkészítés menetének a leírásával kerültek feltüntetésre. És hát - nem meglepő módon - a fotók némelyike is elég gyenge minőségű. Az időnként újrafőzött, -sütött ételeket azonban ha csak időm engedi, újra megörökítem, és a frissített képek mellett, a recepten kívül egyéb hozzáfűzéssel is kibővítem az egyes bejegyzéseket.
Ha valamilyen régi recepttel kapcsolatban kérdés merülne fel, ne habozzatok ám feltenni! ;)

A legeslegelső recept a portugál papas de abóbora menina volt. Több okból kifolyólag is ezt választottam elsőnek. Leginkább talán azért mert már a kezdetekben tudtam, hogy ez lesz a blog egyik fő irányvonala; sok portugál recept fog helyt kapni a blogon, tekintettel arra, hogy a férjem portugál, és itthon - Magyarországon - csak akkor ehetünk portugál ételeket, ha elkészítem, elkészítjük saját magunknak.
Aztán azért is, mert ez az édesség a férjem egyik gyerekkori kedvence, amit rengetegszer készített neki a nagymamája, és nagy boldogság volt számomra, hogy a tőle kapott recept nyomán sikerült úgy elkészítenem, hogy az a férjem gyermekkori ízemlékeit felidézze.
Nem csigázlak tovább benneteket, máris rátérek a részletekre. A nyereménycsomagért cserébe ezúttal lesz teendő. Arra bíztatnálak benneteket, hogy készítsetek el legalább egy tetszőlegesen kiválasztott receptemet innen a blogról, fotózzátok le, és küldjetek el nekem legalább egy, az ételről készült fotót és az elkészített recept nevét/linkjét a selectfoodblog@gmail.com címre. Több recepttel is lehet nevezni, megnövelve ezzel az esélyeket a nyereménycsomagra. A fotók beérkezésének a sorrendjében fogják a résztvevők megkapni a sorszámaikat.
Nincsenek megkötések, bármelyik receptet lehet választani a blogról, és bárki játszhat, aki kedvet érez, ha van blogja, ha nincs. Ha jó képet tud készíteni, ha nem. Nagyon örülnék neki, hogyha a képekhez hozzáfűznétek a talasztalatotokat is, például, hogy mennyire volt használható a leírás, hogy működött a recept, hogy ízlett, vagy bármilyen egyéb véleményt.  Egyszerű mint a karikacsapás, ugye?

Most is egy portugál csomagért lehet játszani. Az ajándékokat néhány napja hoztam Portugáliából, a nyereménycsomag teljes tartalma 100%-osan portugál, minőségi termék, mindegyik színezékektől és tartósítószerektől mentes.



A csomag tartalma:

1 kg világos nádcukor  (aҫúcar amarelo)
250 ml extra szűz olívaolaj
130 g fenyőmag
3 db (195 g) szardíniapaté
1 db marinált angolnakonzerv
1 üveg (270 g) fügedzsem
400 g virágméz
125 g édes mandula (fahéjas-vanlíliás karamellizált)

A játék időtartama 2 hét, a fotókat január 15-én éjfélig várom, 16-án (a blog 4. születésnapján) a random.org segítségével sorsolom ki a nyerteset. Még aznap közzéteszem az eredményt itt a blogon, az összes beérkező fotóval együtt, továbbá a Select food Facebook-oldalára is fel fognak kerülni a pályaművek.

Ha van kedvetek játszani, ragadjatok fakanalat, jó sütést-főzést és boldog új esztendőt kívánok!

Annyival még kiegészíteném, hogy hosszú lejáratú élelmiszerek kerültek a csomagba, ezért arra buzdítom az időnként hazalátogató külföldön élő olvasóimat is, hogy ha kedvet kaptatok a játékhoz, akkor ne habozzatok részt venni! ;-)

4 megjegyzés:

Márti írta...

B.ú.É.K!
Ennyi sok finom receptből, nehéz lesz választani :)

Selectfood írta...

Köszi, Márti!
Nehéz lesz a választás? Szerencsére ez a jobbik eset. ;-)

HajniZoli írta...

Jövünk játszani, csak tudjak ennyi finomságból választani:-)

Selectfood írta...

Hajni, Zoli, gyertek csak, jó válogatást, jó szerencsét! (~.-)