2009-10-13

Csokis kekszkosárka


Hozzávalók

kb.190 g keksz (teljes kiőrlésű gabona /Albert / vajas)
200 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
75 g olvasztott vaj
1 db tojás
2 ek (vagy ízlés szerint) fruktóz vagy nádcukor
1/2 rúd vanília kikapart belseje
2 ek amaretto vagy rum
0,5 dl tej


Elkészítés

1 Tegyük a kekszet egy zacskóba és sodrófával törjük össze vagy daráljuk durvára. Keverjük el vele az olvasztott vajat és tegyünk a muffinsütőbe vagy erre alkalmas papírformákba úgy, hogy a forma aljára és az oldalára is kerüljön belőle.
Tegyük be néhány percre a hűtőbe vagy a fagyasztóba amíg kissé megszilárdul.
2 Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét a tejjel, amarettóval és a fruktózzal. Rakjuk félre hűlni.
3 Egy kézi habverő segítségével verjük fel az egész tojást és keverjük el a vaníliával együtt a csokoládés masszával.
4 Kanalazzunk a kekszkosárkákba a masszát és süssük 180º-os sütőben kb. 20 percig vagy amíg megszilárdul.

Tipp: A kosárkák közepébe tehetünk egy-egy szem meggyet is.

Nincsenek megjegyzések: